Just another WordPress.com site

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

.

 

.


.

****

.

.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΟΥΑΤΖΗΣ

«Σχεδίες»

.

.

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Καπόν, η νέα ποιητική συλλογή «Σχεδίες» του Γιώργου Δουατζή.
Εβδομήντα ένα ποιήματα, εβδομήντα μία καταγραφές ζωής, που αγγίζουν κάθε αναγνώστη. Η κατάθεση μιας γνωστής ποιητικής φωνής που ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει, προκαλεί.

Για τις «Σχεδίες» μεταξύ άλλων είπαν:

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Προσωπική κατάθεση στα μεγάλα προβλήματα του καιρού. Ο Γιώργος Δουατζής είναι ο ποιητής της δημόσιας αγωνίας. Στις «Σχεδίες», έχει ακουμπήσει ακριβώς σε αυτήν τη σχεδία του βίου. Και είναι πολύ ενδιαφέρον αυτό, είναι η σχεδία του βίου, που είναι σχέδιο και ταυτοχρόνως ένας τρόπος να διασωθούμε, ένα σωσίβιο ζωής. Με τέτοια σωσίβια μας εφοδιάζει σήμερα ο Δουατζής.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΠΕΝΑΤΣΗΣ
Οι «Σχεδίες» του Γιώργου Δουατζή αποτελούν κορύφωση της ποιητικής του δημιουργίας. Πολυεπίπεδο έργο στο οποίο κυριαρχεί ένας λόγος αποκαλυπτικός και ταυτόχρονα απελευθερωτικός. Ο ποιητής ξέρει να μετασχηματίζει τη σκληρότητα της εποχής μας σε λογοτεχνική πραγματικότητα. Μας προσφέρει το μέσο για να μεταβούμε στο θαυμαστό κόσμο της ποίησης, η οποία ενέχει το στοιχείο της ανατροπής και της ανασύνθεσης και όλα αυτά με τα μάτια ενός αιώνιου έφηβου που ερωτεύεται, επαναστατεί και οραματίζεται συγχρόνως.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΚΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ
Ποιήματα τα οποία μας λείπουν σήμερα και θα μπορούσε να διαβάζονται δυνατά στους δρόμους. Οι «Σχεδίες» διέπονται από ένα λόγο λιτό, ένα λιτό λυρισμό. Ο ρεαλισμός είναι ένα βασικό στοιχείο, αλλά υπάρχει και μία υπονόμευσή του από έναν περίεργο και πλάγιο υπερρεαλισμό, κάτι που δουλεύει ο Γιώργος Δουατζής με λεπτότητα και το κάνει σαν ένα κέντημα. Ασκεί την ποίηση με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε αντίθεση με την σχεδόν συνωμοτική προσπάθεια πολλών ποιητών να γράφουν ο ένας για τον άλλον και να διαβάζουν ο ένας τον άλλον…

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
ΚΑΠΟΝ

Μακρυγιάννη 23-27

Αθήνα 117 42

Τηλ.: 210 9235098

Fax.: 210 9214089

Σχήμα: 12,2×22,2 εκ. Σελίδες: 96
Βιβλιοδεσία: χαρτόδετο Ι5ΒΝ: 978-960-6878-54-1
Γλώσσα: ελληνική
Τιμή: 12,00€ + ΦΠΑ (6,5%) = 12,78€

.

****

.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καπόν, με τίτλο: «Το σπασμένο παιχνίδι” – Η τελευταία συνέντευξη του Κώστα Αξελού. ένα μοναδικό ντοκουμέντο, ένα συλλεκτικό βιβλίο, του Γιώργου Δουατζή για τον μεγάλο Έλληνα φιλόσοφο Κώστα Αξελό.

            Η έκδοση περιλαμβάνει πλήρη την τελευταία συνέντευξη του Κώστα Αξελού, εκτεταμένο βιογραφικό, βιβλιογραφία στα ελληνικά, φωτογραφίες και χειρόγραφο του μεγάλου στοχαστή.

Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο Γιώργος Δουατζής περιπλανιέται ανάμεσα στον απόηχο του «παιχνιδιού του κόσμου» και την «ποιητικότητα», έννοιες που αποτελούν καίριες συνισταμένες της σκέψης του Κώστα Αξελού.

            Στο επίμετρο, καταγράφονται συνοπτικά οι φιλοσοφικές θέσεις του Κώστα Αξελού από τον καθηγητή Συγκριτικής Φιλοσοφίας της Θρησκείας Μάριο Μπέγζο.

            Το βιβλίο παρουσιάζει μια πλούσια, μοναδική εικόνα των απόψεων, του έργου και της ζωής του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου. Περιέχει ολόκληρη την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Δουατζή λίγους μήνες πριν φύγει οριστικά, στις 4 Φεβρουαρίου 2010, σε ηλικία ογδόντα έξι ετών.

            Ο Κ. Αξελός εκθέτει την οπτική του σε ζητήματα καίριας σημασίας, όπως η κοινωνία, ο άνθρωπος, ο έρωτας, ο θάνατος κ.ά. Μιλά ως και για θέματα που έχουν απασχολήσει την προσωπική του ζωή. Απογράφει ψήγματα της προσωπικότητάς του. Τα λόγια του οδηγούν σε νοητική εγρήγορση κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Σελίδες: 80

τιμή: 9 ευρώ

.

.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s